Lipödem Akademi
KategoriID: b5d0923d
Kader Y.
Kader Y.
13.05.2026 20:48:49

Lipödemde baklagiller şişkinlik yapar mı, barbunya bana dokunuyor olabilir mi?

Barbunya yediğim gün karnım şişiyor ve sanki bacaklarım da daha gergin oluyor. Baklagiller sağlıklı diye biliyorum ama lipödemde dokunabilir mi? Tamamen kesmek mi lazım, yoksa miktarla mı ilgili?
Nuriye Ç.
Nuriye Ç.
13.05.2026 21:48:49
barbunya bende de şişiriyor. nohut , fasülye mercimeği az yiyince sorun olmuyor gibi
Fatma Y.
Fatma Y.
14.05.2026 01:48:49
Ben tamamen kesmedim. ıslatıp iyi haşlayınca ve porsiyonu küçük tutunca daha iyi oluyor. Ama akşam değil öğlen yemeye çalışıyorum.
Merve C.
Merve C.
14.05.2026 03:48:49
akşam yiyince bende de daha kötü. ertesi gün tartı bile oynuyor
Tuba A.
Tuba A.
21.05.2026 07:45:01
Baklagile de suç atmak istemiyorum ama bende bazıları net dokunuyor. Her sağlıklı şey herkese iyi gelmiyor galiba.
Dr. Mustafa SAÇAR
Dr. Mustafa SAÇARAdmin
22.05.2026 17:31:06
Baklagiller besleyici olabilir; ancak bazı kişilerde gaz, karın şişkinliği ve bağırsak hassasiyetini artırabilir. Bu durum lipödemin kendisinden çok bağırsak toleransı, porsiyon, hazırlama yöntemi ve eşlik eden irritabl bağırsak eğilimiyle ilişkili olabilir. Tamamen kesmek yerine miktar, zamanlama ve tür üzerinden deneme yapılabilir. Ayrıca; çimlendirme, ıslatma, basınç altında pişirme teknikleriyle lektinlerdne kurtularak bağırsak üzerindeki olumsuz etkileri azlatılabilir. Dilerseniz bağırsak düzeni için lipödem ve bağırsak sağlığı yazısına bakabilirsiniz.
Kader Y.
Kader Y.
24.05.2026 18:26:31
o zaman barbunyayı tamamen silmeyip az ve öğlen deneyeyim. akşam yiyince bende olay büyüyor galiba

Soru sormak veya yanıt yazmak için giriş yapmalısınız.

Giriş Yap
Lipödemde baklagiller şişkinlik yapar mı, barbunya bana dokunuyor olabilir mi? | Lipödem Forum | Lipödem Bilimsel Platformu